HARMA STUUT

Geïnspireerd door probleempaarden en zoekende naar het hoe en waarom van (werken met) paarden heb ik mezelf steeds verder ontwikkeld en ben onder andere terecht gekomen bij de Academische Rijkunst. Ik vind het leuk om mijn kennis en kunde steeds verder uit te breiden en te delen met mijn leerlingen.

In mijn lessen vind ik de ontwikkeling van zowel ruiter als paard belangrijk. Hoe word je een goed team samen met je paard dat met plezier en gezondheid samenwerkt? Hoe groeien jullie samen? Ik let o.a. op communicatie, kennis van gedrag en anatomie van het paard, wat gebeurt er als je met een paard gaat werken en zorgen we dat dit het paard verbetert, waar moet je in je eigen houding op letten. Uiteindelijk train je niet alleen je paard, maar vooral ook jezelf! Daarbij moeten we zeker niet uit het oog verliezen dat het omgaan met paarden vooral LEUK is.

Naast lessen in de Academische Rijkunst geef ik ook menles. Tevens heb ik een opleiding als gedragstherapeut voor paarden gevolgd waardoor ik ook veel kennis heb van (probleem)gedrag, hoe dit op te lossen/om te buigen maar natuurlijk ook gewoon hoe je een paard iets kunt leren. Daarnaast ben ik gediplomeerd MSFC zadelpasser en -reparateur.

Kijk voor meer informatie over Harma op harmastuut.nl

Academische Rijkunst Nederland ┬ę 2018 info@academischerijkunstnederland.nl